marți, 19 iunie 2012

World of Warcraft si hartia igienica

World of Warcraft este unul dintre cele mai vechi si mai de succes jocuri MMO, cu peste 10 milioane de abonati adunati in cei aproape 8 ani de la lansare. Un succes care nu a venit fara probleme, o parte dintre ele fiind foarte obiective si foarte nerezolvate pana la Cataclysm, de exemplu bug-urile grafice in capitalele factiunilor principale.
Printre problemele de natura subiectiva nu pot sa nu remarc abundenta de quest-uri care implica intr-o forma sau alta... rahatul. OK, noi stim ca cineva la Blizzard este complet lipsit de imaginatie si ne trimite in misiuni plictisitoare de moarte din care trebuie sa ne intoarcem cu x obiecte sau dupa ce am omorat y creaturi. Sa fiu pus sa caut prin mizeriile lasate de vreun animal trebuie sa recunosc ca era amuzant daca se intampla de 1-2 ori in tot jocul, insa asta se intampla atat des incat e probabil ca Blizzard si Zewa au vreo intelegere de marketing. Sa le iau pe rand:
Going, Going, Guano! iti cere sa cauti excrementele de liliac si sa le aduci pentru a fi folosite ca materie prima intr-un experiment important. Amuzant este ca face probabil referinta la un cantec al lui Bob Dylan - Going, going, gone
Nu mai tin minte daca am facut acest quest pe hoarda iar acum apare marcat ca fiind eliminat din joc de Blizzard.
Shizz Work este primul quest "murdar" de care imi aduc aminte pentru ca l-am primit relativ repede dupa intrarea in Hellfire Peninsula din Outland. Primele dati cand il faci este un quest simpatic in care trebuie sa ajuti un goblin aiurit si neatent sa isi gaseasca cheile, dar dupa ce l-am rezolvat cu >3 caractere incep sa ma gandesc ca nu i-ar strica deloc NPC-ului o cizma in fata ca sa aiba mai multa grija de lucrurile sale. Mai ales ca acest quest are bug-uri si fellhound-ul prin al carui rahat trebuie sa cauti se blocheaza si nu mai face nimic. O cale de rezolvare mai buna este sa atragi unul din mistreti langa NPC si sa il omori langa el, aparent fellhound-ul de langa goblin are o sansa mult mai buna sa scoata cheia.
A Rare Bean te ia din scurt, nici nu ai ajuns bine in Nagrand ca iar trebuie sa cauti prin rahat dupa niste boabe cu care te duci la NPC, el le prelucreaza ceva si iti da o parte inapoi ca sa le consume pentru ceva buff personajul tau. E scarbos! Si nici nu am prea avut nevoie de recompensa de la quest, de fapt am evitat sa o folosesc. E scarbos!!
Lupus Pupus si te plimbi tu prin Northrend, iti vezi de treburile de crescut in nivel cand din nou dai peste un quest din acesta curat si parfumat, textul quest-ului specificand in mod clar ca trebuie sa cauti prin excremente in modul "clasic". De data asta dupa un microfilm desigur esential pentru vreun scop obscur pe care unul din lupi l-a inghitit iar tu ca sa il stimulezi sa il elimine trebuie sa ii dai un cotlet sa il pape. Bineinteles ca este un quest foarte aiurea, daca nu apare microfilmul de la primul lup, trebuie sa tot dai cotlete si sa tot dai, de te intrebi de unde naiba ai atatea si cate rafturi de la hipermarket cari cu tine. Iar ca bonus special, lupii sunt acoperiti de ceva petrol de nu inteleg cum de nu s-au revoltat PETA sau Greenpeace pentru felul in care in sunt tratate animalele, as fi inteles si mi-ar fi placut un quest in care indepartam poluarea.
Doing Your Duty implica sa iti faci la propriu chiar tu "datoria" si sa produci niste seminte de care are nevoie NPC-ul, idee care nu mai este de mult amuzanta ci de prost gust dupa ce ai trecut prin alte 3-4 questuri similare.
Repetarea duce la scaderea factorului de distractie rezultat dintr-un tip de quest memorabil si care initial era inovativ si amuzant prin unicitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu