marți, 7 august 2012

Sa ne jucam fara fire de pe tableta pe smart TV

 Nvidia si-a anuntat sprijinul pentru noua tehnologie de afisare fara fir a Wi-Fi Alliance. Prezentata inca din luna Mai, Miracast este o noua certificare care va oferi dispozitivelor Wi-Fi un standard prin care sa faca streaming de continut catre ecrane compatibile printr-o conexiune de retea fara fir - nu foarte diferit de solutiile proprietare Apple (AirPlay) si Intel (WiDi).
Desi exista standarde deschise ca DLNA, Nvidia spune ca acestea sunt afectate de probleme de interoperabilitate care au limitat adoptarea lor. Din acest motiv companie spune ca nu doar sprijina Miracast, ci ca imbratiseaza acest standard in cea mai recenta versiune de chip Tegra, aceasta fiind optimizata sa foloseasca specificatiile acestui standard.
 Iata cum este explicat intr-un whitepaper emis de Nvidia:
"Solutia Tegra optimizata pentru Miracast este alcatuitat din doua mari componente - blocul de procesare multimedia (audio/video) si cel compatibil cu standardele industriei pentru partea de afisare wireless. Blocul de procesare multimedia profita de motorul grafic cu mai multe nuclee al Tegra si codecurile hardware audio/video dedicate destinate accelerarii decodarii continutului video, proceseaza suprafetele grafice si executa operatiile de compunere finala inainte de codarea intr-un flux H.264 ce va fi trimis wireless."
In plus, arhitectura multimedia a chip-ului poate decide cum sa aloce optim resursele sistemului pe baza tipului de continut transmis. De exemplu daca detecteaza un video HD sau joc 3D va face corectii pentru a reduce latenta. Nvidia nu mentioneaza care este latenta implicata si cat de mare este aceasta, dar in general sunt putine informatiile disponibile despre Miracast si va trebui probabil asteptat pana la lansarea din August.



In clipul de mai sus latenta pare foarte buna si compania americana nu a ezitat sa afirme potentialul Miracast pentru gaming, notand ca CPU-ul si GPU-ul care fac rapiditatea Tegra pot fi folosite cu tehnologia wireless pentru a juca jocurile mobile pe un ecran mare. "Nu vorbim aici doar despre aruncat Angry Birds", a scris Nvidia, "ci despre curse cu un jet ski super-charged in jocul Riptide HD si jocuri FPS care mai sa-ti scoata inima din piept cu actiunea intensa ca Shadowgun THD."
Compania a precizat ca lucreaza deja cu partenerii OEM, fara sa dea nume, si vanzatorii de receptoare Miracast pentru a aduce tehnologia pe piata si a promis mai multe detalii o data ce specificatiile sunt ratificate de Wi-Fi Alliance.


In Romania se gaseste din cate stiu doar aceasta implementare a WiDi Belkin ScreenCast 

Sursa techspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu